Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag – Pompoentaart met kip

woensdag-pompoentaart-met-kip.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 40 OVENMIN. (ca. 855 kcal p.p.)

Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 kleine pompoen (ca. 750 g)
5 eieren
250 ml slagroom
125 g geraspte jonge kaas
2 tl gedroogde tijm
200 gram gerookte kipfiletreepjes
50 g walnoten, grof gehakt
ingevette springvorm (24 cm ø), rasp of keukenmachine

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vorm met het deeg. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de helften. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in parten en rasp grof met een handrasp of in de keukenmachine. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Schep er de pompoen, de kipreepjes en de walnoten door. Schep op de deegbodem. Bak de pompoenquiche in de voorverwarmde oven in 40 min. goudbruin en gaar.

Tip Lekker met een frisse salade met yoghurtdressing.

Ook interessant