Eten

Woensdag – Pastinaakhutspot met rundervink

woensdag-pastinaakhutspot-met-rundervink.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 495 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
500 g pastinaken, geschild en in stukken
2 uien, grof gesnipperd
50 g boter
4 rundervinken
1 el appelstroop
1/2 vleesbouillontablet
2 el peterselie, fijngehakt

Kook de aardappelen met de pastinaak en de ui in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de rundervinken met zout en peper. Bak het vlees in 15 min. rondom bruin en gaar. Voeg 100 ml water, de stroop en het bouillontablet toe. Schraap de aanbaksels los en laat tot jus inkoken. Meng de peterselie door de jus. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met de groenten, voldoende kookvocht en de laatste 25 g boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pastinaakhutspot met de rundervinken en de jus.

Ook interessant