HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 10 OVENMIN. (ca. 450 kcal p.p.)
4 pasteibakjes
75 g boter
500 g (kastanje)champignons
2 tenen knoflook, geperst
60 g bloem
150 ml witte wijn
400 ml groentebouillon (van tablet)
3 el slagroom
2 el verse tijmblaadjes
Verwarm de oven voor tot 175 ºC. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen in de oven. Smelt in een hapjespan 25 g boter. Bak de champignons 4-5 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Schep de champignons uit de pan. Smelt de resterende 50 g boter in de pan. Voeg de bloem toe en bak 1 min. Schenk de wijn en bouillon scheutje voor scheutje in de pan en roer tot een gladde saus. Voeg de champignons met de slagroom en de tijm toe en verwarm 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper. Zet de pasteibakjes op 4 borden. Vul ze met de champignonragout en leg er het deksel op.
Serveer met een gepofte aardappel en een frisse gemengde bladsalade.