Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Pasta peperonata

woensdag-pasta-peperonata.jpg

Categorie: vlees Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 625 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g korte pasta, bijv. grote macaroni of penne
4 el olijfolie
4 rundersaucijzen
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 gele paprika, in repen
1 rode paprika, in repen
500 g tomaten, in partjes
2 tl balsamicoazijn
2 takjes tijm, alleen de blaadjes
parmezaanse kaas

Bereiding
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de saucijzen in 15 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Bak de paprika 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak in 6-8 min. zacht. Breng de peperonatasaus op smaak met de balsamicoazijn, tijm, zout en peper. Giet de pasta af en schep door de peperonata. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en leg er een saucijs bij. Rasp er parmezaanse kaas over.

Ook interessant