Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Ovenrisotto met prei & erwten

woensdag-ovenrisotto-met-prei-erwten.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 MIN. + 45 OVENMIN. (ca. 635 kcal p.p.)

Ingrediënten
2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
300 g prei, in ringen
300 g risotto
750 ml groentebouillon (van tablet)
300 g doperwten (diepvries), ontdooid
125 ml crème fraîche
150 g blauwaderkaas, in blokjes
2 tl gedroogde oregano
ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de prei 5 min. mee, tot de groente zacht is. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schep de risotto in de ovenschaal. Schenk er de hete bouillon bij. Bak de risotto 35 min. in de voorverwarmde oven. Schep er de erwten met de crème fraîche en de helft van de kaas door en bak de risotto in nog 5-10 min. in de oven beetgaar. Breng de risotto op smaak met de oregano, zout en peper. Strooi er de rest van de kaas over en serveer.

Ook interessant