Eten

woensdag: Oosterse roerbak met zalm

woensdag-oosterse-roerbak-met-zalm.jpg

Categorie: vis Keuken: Aziatisch

Hoofdgerecht (4 personen)
25 min. + 7 ovenmin. (ca. 670 kcal p.p.)

• 350 g pandanrijst
• 1 ui, in partjes
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
• 200 g peultjes
• 2 rode paprika’s, in stukjes
• 3 bosuitjes, in schuine ringetjes
• 4 el Becel Keuken vloeibaar
• 4 stukken (100 g) zalmfilet
• 1-2 el Conimex sojasaus
• 0,5 el sesamzaad, geroosterd

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes 3 min. in water. Verhit 3,5 el vloeibare margarine in een wok en roerbak de ui met de knoflook en de gemberwortel 2 min. op een halfhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak ze op een hoog vuur mee. Bestrijk intussen de vis met 0,5 el vloeibare margarine en leg ze in de ovenschaal. Laat de vis onder de voorverwarmde grill in ca. 7 min. lichtbruin en gaar bakken. Voeg de rijst, de peultjes en de sojasaus toe aan het roerbaksel. Leg de vis op de geroerbakte rijst en garneer met de bosui en het sesamzaad.

Tip: De ideale baktemperatuur van Becel Keuken vloeibaar is bereikt wanneer de grote belletjes beginnen te verdwijnen.

Ook interessant