Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag – Mediterrane spinaziestamppot

woensdag-mediterrane-spinaziestamppot.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 720 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
2 el pijnboompitten
2 el olijfolie
4 tartaartjes
2 pakken spinazie met boursin (à 450 g, diepvries)
8 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
2 rode uien, in ringen

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud ze op een bord. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak het vlees in 8-10 min. bruin en gaar. Verwarm de spinazie volgens de aanwijzingen. Neem het vlees uit de pan, houd warm onder een deksel en bak de uiringen in het bakvet. Giet de aardappelen af en stamp ze met de spinazie tot een romige stamppot. Schep er de tomaatjes, de pijnboompitten en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden. Serveer met de tartaartjes en de uiringen.

Ook interessant