Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Kipworstjes met Mediterrane rodekoolsalade

woensdag-kipworstjes-met-mediterrane-rodekoolsalade.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 475 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
600 g rodekool, in reepjes
1 ui, fijngesnipperd
2 el rodewijnazijn
6 el olijfolie
3 el oregano of munt, grofgehakt
300 g kipworstjes
2 tl gemalen komijn

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout 10 min. Meng de rodekool met de ui, wijnazijn en 2 el olijfolie. Schep de oregano of munt met zout en peper naar smaak door. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de kipworstjes in 6-8 min. bruin en gaar. Verhit in een koekenpan de resterende 2 el olijfolie en bak de aardappelblokjes in 5 min. goudbruin en gaar. Schep er de komijn door en bak nog 1 min. Schep de komijnaardappeltjes op 4 borden en bestrooi met (zee)zout. Leg er de kipworstjes bij en serveer met de rodekoolsalade.

Tip
Voeg aan de salade 75 g fetablokjes toe.

Ook interessant