Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Kipschotel met courgette

woensdag-kipschotel-met-courgette.jpg

Categorie: gevogelte Keuken: Frans

Categorie: gevogelte
Keuken: Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
15 MIN. + 40 OVENMIN. (ca. 500 kcal p.p.)

Ingrediënten
1 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 courgette, in plakjes
4 kipfilets
125 ml crème fraîche
2 tl mosterd
50 g geraspte jongbelegen kaas
1 tl gedroogde provençaalse kruiden
700 g panklare krieltjes (koelvers)
ovenschaal (inhoud 1,5 liter)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Meng de olijfolie met de knoflook. Vet met de knoflookolie de bodem van de ovenschaal in. Verdeel de plakjes courgette op de bodem. Leg er de kipfilets op. Meng in een schaal de crème fraîche met de mosterd, de kaas en de kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe. Strijk de mosterd-kaasroom over de kipfilets. Bak de kipfilets in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar. Kook intussen de krieltjes in weinig water met zout in 8-10 min. gaar. Serveer de kipschotel met de krieltjes.

Ook interessant