Hoofdgerecht (4 personen)
25 min. (ca. 425 kcal p.p.)
350 g kippengehakt
bouillonpoeder
3 el pesto met zongedroogde tomaten
2 stevige grote appels , geschild in 4 parten
1 grote ui in 4 grote ringen, rest snipperen
250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
300 g spinazie
4 grote (volkoren) broodjes, geroosterd
4 dunne plakjes mager spek
2 el Blue Band vloeibare margarine
Meng het kipgehakt met wat bouillon-poeder en de helft van de pesto.
Maak 4 burgers. Meng 4 el koud water met derest van de pesto. Bestrijk de burgers en het spek aan beide kanten licht met vloeibare margarine en bak ca. 3 min aan iedere kant. Verhit in een koekenpan de
vloeibare margarine. Doe als de margarine bijna niet meer bruist de appelpartjes met de uiringen ernaast in de pan, bak ze 2 min. aan elke kant. Strooi een paar blaadjes spinazi op de opengesneden broodjes. Besprenkel met een beetje van de verdunde pesto en doe dan de burgers, bacon en gebakken ui erboven-op. Meng de rest van de spinazie met de cherrytomaatjes, de gesnipperde ui en
de verdunde pesto. Serveer apart erbij.
Tip: Blue Band Vloeibaar is perfect om je dagelijkse maaltijd van aardappelen, groente, vlees of vis mee te bereiden.