Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 45 Maandag: Kalkoenfilet met cranberrysaus

woensdag-kalkoenfilet-met-cranberrysaus.jpg

We beginnen de week met het recept voor een heerlijke kalkoenfilet met cranberrysaus.
Categorie: gevogelte
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen, geschild
50 g boter
500 g kalkoenfilet
700 g sperziebonen, schoongemaakt
1 ui, gesnipperd
3 el cranberrycompote
50 g walnoten

Bereidingswijze
Kook in water met zout de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en braad het vlees in 20 min. gaar. Kook in water met zout de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Neem de kalkoenfilet uit de pan en laat onder aluminiumfolie rusten. Fruit de ui in het bakvet.

Voeg de cranberrycompote met 150 ml water toe en verwarm nog 2-3 min. Giet de sperziebonen af. Schep de walnoten met de resterende 25 g boter en zout en peper naar smaak erdoor. Snijd de kalkoenfilet in plakken en leg met de bonen op een schaal. Serveer met de cranberrysaus en aardappelen.

Ook interessant