Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Kabeljauw met spek en selderij

woensdag-kabeljauw-met-spek-en-selderij.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 425 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands/Frans

Ingrediënten
25 g boter
125 g gerookte spekblokjes
3 stengels bleekselderij, in reepjes
1 gele of rode paprika, in blokjes
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
100 ml droge witte wijn
400 g kabeljauwfilet
2 el peterselie, grof gehakt

Bereidingswijze
Smelt in een hapjespan de boter. Bak de spekblokjes knapperig uit. Bak de bleekselderij en paprika 2 min. mee. Schep de aardappelschijfjes erdoor. Schenk de wijn in de pan en stoof afgedekt 5 min. Bestrooi de visfilet met zout en peper en leg op de aardappelschijfjes. Stoof de vis met de deksel op de pan in nog 5 min. gaar. Strooi er de peterselie over en leg op 4 borden.

Ook interessant