Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

maandag: Hollandse pasta met slavink

woensdag-hollandse-pasta-met-slavink.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands/Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 685 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands/Italiaans

Ingrediënten
300 g fusilli (pasta)
4 el olijfolie
4 slavinken
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in halve plakjes
1/2 tl gemalen kaneel
500 g gezeefde tomaten
2 el peterselie

Bereidingswijze
Kook de pasta volgens de aanwijzingen in ruim kokend water met zout beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie en bak de slavinken in 15 min. bruin en gaar. Verhit in een hapjespan de resterende 2 el olijfolie. Fruit de ui. Voeg de winterpeen toe en bak 3 min. mee. Schep de kaneel erdoor. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en laat de saus op laag vuur 10 min. zachtjes pruttelen. Giet de fusilli af en schep door de tomatensaus. Breng op smaak met de peterselie en zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden en leg er een slavink bij.

Ook interessant