HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 525 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Hollands
25 g roomboter
1 struik bleekselderij, in reepjes
2 kruimige aardappelen, in blokjes
2 tl kerriepoeder
1,5 l groentebouillon (van tablet)
175 g geraspte jonge kaas
100 ml slagroom
2 el peterselie, fijngehakt
6 sneden wit casinobrood
Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de bleekselderij (houd een handvol apart) met de aardappel 3 min. Schep de kerriepoeder erdoor. Schenk de bouillon in de pan. Kook de soep 10 min. Rooster intussen het brood. Pureer de soep met de staafmixer. Laat de kaas al roerende in de soep smelten. Voeg de slagroom, de apart gehouden bleekselderij en zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de peterselie en serveer met de toast.