Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag – Groene koolschotel met vega-gehakt

woensdag-groene-koolschotel-met-vega-gehakt.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 20 MIN. + 25-30 OVENMIN. (ca. 610 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Hollands

2 el olie
2 uien, gesnipperd
200 g vegetarisch gehakt
1/2 groene kool, in brede repen
1 grote beker crème fraîche (200 ml)
700 g aardappelschijfjes (koelvers)
150 g gruyère (stukje), geraspt
ingevette ovenschaal (inhoud 2 l)

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt in een koekenpan de olie. Fruit de ui. Bak het gehakt 2 min. mee. Voeg de kool toe met een kopje water en stoof de kool 5 min. Schep er de crème fraîche met zout en peper naar smaak door. Schep de kool met het gehakt in de ovenschaal. Verdeel er de aardappelschijfjes over. Bestrooi met de kaas. Bak de koolschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

Tip Leg de kaas 20 min. in de koelkast om stevig te worden. De kaas laat zich nu heel makkelijk raspen!

Ook interessant