Eten

Week 09 Vrijdag – Groene groentenlasagne

woensdag-groene-groentenlasagne.jpg

Groene groentenlasagne

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 min. + 25-30 ovenmin.
ca. 400 kcal p.p.

Ingrediënten:
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
600 g verse spinazie
200 g doperwten (diepvries)
400 g bechamelsaus (pot)
250 g lasagnebladen
ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Bak de erwten 2 min. mee. Neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een dun laagje saus. Dek af met lasagnebladen en verdeel er een laag groenten over. Verdeel er 2 lepels saus over. Bestrooi met zout en peper. Maak met de rest van de lasagnebladen, groenten en saus meer lagen. Eindig met lasagnebladen bedekt met een laag saus. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in 25-30 min. gaar.

Ook interessant