Eten

donderdag – Geurige rijst met kool & tilapiafilet

woensdag-geurige-rijst-met-kool-tilapiafilet.jpg

Categorie: vis Keuken: Oosters

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 425 kcal p.p.)

Ingrediënten
300 g pandanrijst
1 el sesamzaad
2 el zonnebloemolie
1 Chinese kool (ca. 750 g), in reepjes
300 g tilapiafilet, in blokjes
3 el sojasaus
2-3 tl sambal oelek

Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad licht. Schud het sesamzaad op een bord. Verhit in een wok de zonnebloemolie. Voeg de kool toe en bak 3 min. al omscheppend. Schep er de tilapiafilet door en bak nog 4-5 min. tot de vis net gaar is. Breng op smaak met de sojasaus en sambal. Verdeel de rijst met de gewokte kool over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met het sesamzaad.

Ook interessant