Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag – Gestoofde witlof met bacon

woensdag-gestoofde-witlof-met-bacon.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 370 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

50 g boter
200 g bacon, in repen
1 kg witlof
150 ml appelsap
2 takjes rozemarijn
700 g krieltjes (koelvers)

Smelt in een hapjespan 25 g boter. Bak de baconreepjes uit. Snijd een plakje van de onderzijde van de witlof en leg ze bij de bacon in de pan. Bak de witlof rondom 3 min. Schenk de appelsap in de pan, voeg de rozemarijn toe en stoof de witlof met deksel op de pan in 15-20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de krieltjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Serveer de witlof met de krieltjes.

Ook interessant