Eten

Woensdag – Gestoofde bleekselderij met gehaktbal

woensdag-gestoofde-bleekselderij-met-gehaktbal.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 30 MIN. (ca. 805 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
50 g boter
4 gehaktballen
1 struik bleekselderij, geschild en in stukken
3 el rozijnen
100 ml sinaasappelsap
2 el amandelschaafsel
1 grote beker crème fraîche (200 ml)

Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een braadpan 25 g boter. Bak de gehaktballen bruin aan. Voeg een kopje water toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar. Smelt in een hapjespan 25 g boter. Bak de bleekselderij 2 min. Voeg de rozijnen en het sinaasappelsap toe en stoof de bleekselderij met de deksel op de pan in 8-10 min. beetgaar. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelpuree met de selderij over 4 borden. Bestrooi met het amandelschaafsel. Serveer met de gehaktballen in de jus.

Ook interessant