Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Gehaktballetjes met abrikozen en snijbonenstamppot

woensdag-gehaktballetjes-met-abrikozen-en-snijbonenstamppot.jpg

Categorie: vlees Keuken: Hollands

Hoofdgerecht (4 personen)
30 min. (ca. 500 kcal p.p.)

1 kg kruimige aardappels
100 ml melk
400 g snijbonen, in ruitjes gesneden
300 g rundergehakt
1 ei
1 zakje gehaktkruiden (naturel)
50 g gedroogde, gewelde abrikozen in stukjes
3 el Croma Mild met Olijfolie – Vloeibaar
1 el Blue Band Finesse Voor Verrijken

Kook de aardappels in ca. 20 min gaar. Voeg de melk toe en stamp fijn. Breng de puree op smaak met zout en peper. Kook de snijbonen in ca. 8 min beetgaar en meng ze door de aardappelpuree.
Kneed het gehakt met het ei, de gehaktkruiden en de abrikozen. Vorm kleine balletjes van ca. 3 cm. Verhit 3 el Croma Mild met Olijfolie in een koekenpan, wacht tot de Croma bruin kleurt en bak de gehaktballetjes gaar. Roer de Finesse Voor Verrijken door het bakvet en breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de gehaktballetjes met de snijbonenstamppot. Maak een kuiltje in de stamppot en schenk daarin wat jus.

Tip: Croma schroeit het vlees direct dicht en geeft het vlees een bruine kleur. Daardoor blijft je vlees lekker mals en wordt het nog mooier.

Ook interessant