Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Broccolipuree met zalmfilet

woensdag-broccolipuree-met-zalmfilet.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 675 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Hollands

Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, geschild
800 g broccoli, in roosjes
25 g boter
4 zalmfilets
150 g roomkaas met knoflook en kruiden
1 citroen, in partjes

Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de broccoli toe. Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de zalmfilet met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en rosé of naar wens gaar. Giet de aardappelen met de broccoli af; vang een kop kookvocht op.

Stamp de aardappelen met de broccoli en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Laat de roomkaas in vlokjes in de warme puree smelten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccolipuree op 4 borden en leg er de zalmfilet bij. Serveer met de citroen.

Ook interessant