Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag: Braadworst met appeljus en sperziebonen

woensdag-braadworst-met-appeljus-en-sperziebonen.jpg

Het is tijd om te smullen met dit recept: braadworst met appeljus en sperziebonen Categorie: vlees Keuken: Hollands

Hoofdgerecht / 4 personen
30 min. (ca. 795 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

1,5 kg kruimige aardappelen,
geschild en in stukken
50 g boter
4 braadworsten
600 g sperziebonen (vers of diepvries)
150 ml halfvolle melk
100 ml appelsap
4 el zilveruitjes
2 el verse peterselie, grofgehakt

Kook de aardappelen in weinig water met
zout gaar. Verhit in een koekenpan 25 g boter. Bak de braadworsten in 12-14 min. bruin en gaar. Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in weinig water met zout in ca. 6 min. beetgaar. Verwarm in een steelpan de melk. Neem het vlees uit de pan. Schenk het appelsap in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de zilveruitjes toe en laat de jus nog 1-2 min. inkoken. Neem de pan van het vuur en breng de jus op smaak met de peterselie, zout en peper. Leg de braadworsten terug in de pan en houd ze afgedekt warm. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk en de resterende 25 g boter tot een smeuïge puree. Verdeel de aardappelen met de braadworst en appeljus over 4 borden. Serveer met de sperziebonen.

Ook interessant