Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Woensdag: Biefstuk met Botergoud-tijmjus en frites

woensdag-biefstuk-met-botergoud-tijmjus-en-frites.jpg

Categorie: vlees Keuken: Frans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. (ca. 565 kcal p.p.)

750 g frites naar keuze (diepvries)
4 biefstukken, op kamertemperatuur
50 g Campina Botergoud Roomboter voor Bakken & Braden (pakje 200 g)
3 el slasaus
1/2 tl milde paprikapoeder
1 kropsla, grof gescheurd
1 sjalot, gesnipperd
1 el verse tijmblaadjes

Bereid de frites volgens de aanwijzingen in de friteuse of oven. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit in een koekenpan de boter en bak de biefstukken in 2-4 min. per kant naar wens rosé of doorbakken. Meng de slasaus met de paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Maak de kropsla aan met de dressing. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg 150 ml water en de tijm toe en roer de aanbaksels los. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken. Serveer de biefstukken met de boter-tijmjus, frites en kropsla.

Nieuw!
Botergoud voor Bakken & Braden. Pure roomboter die niet spat, voor écht lekkere gerechten en heerlijke jus.
Met Botergoud bak je de allerlekkerste biefstuk, maar ook karbonade, pannenkoeken en aardappeltjes.

Kijk voor lekkere en handige tips op www.botergoud.nl

Tip van de Week
Speculaaskruiden is een mengsel van o.a. gemalen kaneel, kruidnagel, kardemom, gemberwortel, nootmuskaat en witte peper. De geurige specerijenmix wordt vooral gebruikt voor speculaas en kruidnoten. Voeg ook eens een lepeltje speculaaskruiden toe aan rodekool, hachee, een marinade voor kip of rundvlees, appeltaart of boerencake.

Ook interessant