Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

woensdag – Aspergetaart met Knorr Saus voor Asperges en kerstomaatjes

woensdag-aspergetaart-met-knorr-saus-voor-asperges-en-kerstomaatjes.jpg

Categorie: vegetarisch Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 20-25 OVENMIN. (ca. 525 kcal p.p.)

Ingrediënten
750 g witte asperges
1 pakje deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
1 zakje Knorr Saus voor Asperges (40 g)
3 eieren
100 g geraspte jong belegen kaas
3 lente-uitjes, in ringetjes
150 g kerstomaatjes, gehalveerd
2 el pijnboompitten
bakplaat bekleed met bakpapier

Bereidingswijze
Schil de asperges, snijd een stukje van de onderkant en kook ze in ca. 15 min. gaar. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg de deegplakjes op de bakplaat. Laat de naden overlappen en druk ze aan. Vouw de rand 1 cm om. Roer met een garde de sausmix door 250 ml koud water en breng al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur. Klop de eieren met de kaas en de lente-ui erdoor. Laat de asperges uitlekken. Leg ze met de tomaatjes op het deeg. Verdeel de saus erover en bestrooi met de pijnboompitten. Bak de aspergetaart in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade.


Tip
Ook lekker als paasbrunchgerecht!

Knorr Saus voor Asperges
Deze saus heeft een boterzachte smaak en maakt uw maaltijd met asperges helemaal compleet. Knorr sauzen bevatten geen toegevoegde smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen.

Knorr, smaak zit in onze natuur!

Ook interessant