Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

WK Laagjesijsjes met aardbeien & sinaasappel

laagjes-ijsje.png

“Vrijdag begint het WK voetbal voor Nederland en dan zal een groot deel van de bevolking op de bank zitten! Natuurlijk met iets lekkers onder handbereik. Omdat er warm weer voorspeld wordt deze week een verkoelend recept, van waterijsjes.

Je maakt ze snel met vers fruit, wat suiker en limonadesiroop en makkelijk, namelijk in kleine bekertjes en met een lepeltje als stokje.

Optimisten maken ze natuurlijk allemaal “Oranje boven’, maar om en om staat ook erg leuk. Ik zou maar vast een voorraadje maken. Want we gaan vast ver komen!”

Laagjesijsjes met aardbeien & sinaasappel (8 stuks)

Ingrediënten

voor het aardbeienijs

200 g aardbeien, in plakjes

150 g witte basterdsuiker

voor het sinaasappelijs

100 ml sinaasappelsiroop

 Bereiding

Pureer de aardbeien met 200 ml water en de suiker met een staafmixer. Meng de sinaasappelsiroop met 300 ml water. Vul de helft van acht kleine bekertjes met een inhoud van 100 ml met de aardbeiensiroop en de andere met sinaasappelsiroop. Zet minstens 30 min. in de vriezer of totdat het mengsel stevig genoeg is om er lepeltjes (of ijsstokjes) in te zetten. Haal de ijsjes na 1 uur uit de vriezer en vul aan met de andere siroop. Laat in nog minstens 3-4 uur door en door bevriezen.

Bereidingstijd: 10 min. + 4 uur vriestijd

Ook interessant