Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Witte asperges met groene aspergesaus

witte-asperges-met-groene-aspergesaus.jpg

Wie niet kan kiezen tussen het witte en het groene goud, die neemt beide tegelijk.

Wil je asperges eens anders eten dan met een standaard aspergerecept? Probeer dan eens dit heerlijke recept. Het komt uit het kookboek Luxe geheimen van Maximiliaan Winkelhuis en Margot Roggeveen.

Ingrediënten:
800 gram witte asperges
peper
zout
1 bundel groene asperges
2 eetlepels olijfolie
2 eidooiers
nootmuskaat
1 theelepel citroensap

Let op: in dit recept gebruik je het kooknat van de asperges twee keer. Let dus goed op voordat je het kooknat weggooit!

Bereiding:
Witte asperges
Schil de asperges en doe de schillen en harde eindstukken in een pan met water met een royale snuf zout. Laat ze een kwartiertje koken. Alle smaakstoffen uit de schillen zitten nu in het kooknat. Giet dat kooknat door een zeef in een schone pan en laat de asperges hierin een kwartier zachtjes garen (zo nu en dan borrelt het water). Leg de asperges op een diep bord en voeg zoveel kooknat toe dat ze net onderstaan. In de rest van het kooknat kook je vervolgens de groene asperges.

Groene saus
Snijd de houtige onderste centimeters van de asperges en gooi die weg. Snijd de asperges in kleine stukken en kook ze in acht minuten gaar in het kooknat van de witte asperges.

Schep de groene asperges uit het kooknat en pureer ze met een staafmixer. Voeg een deciliter kooknat toe en pureer alles nog eens twee minuten. Verwarm de groene aspergepuree. Voeg de olijfolie toe. Zet het vuur uit. Roer de losgeklopte eidooiers door de hete puree en maak die op smaak met peper, zout, (weinig) geraspte nootmuskaat en het citroensap. Warm de saus niet meer want dan gaat het schiften. Lepel de groene saus op borden en leg de lauwwarme witte asperges erop.

Eet smakelijk!

Titel: Luxe geheimen
Auteur: Maximiliaan Winkelhuis en Margot Roggeveen
Uitgever: Fontaine Uitgevers
ISBN: 978 90 5956 330 8
Prijs: € 34,95

Ook interessant