Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Witlofsoep met gerookte paling en tuinkers

witlofsoep-met-gerookte-paling-en-tuinkers.jpg

Deze soep is niet alleen lekker, maar ook goed voor lijf en leden.

Witlof is erg gezond én goed voor het hart. Tevens bevat de groente vitamine C, mineralen en kalium. Witlof bevat weinig calorieën: 2 kcal per 100 gram en is bovendien erg voedzaam. Tuinkers zit boordevol vitaminen en mineralen (Google maar eens op tuinkers: u zult versteld staan). En in paling zitten, net als in andere vette vis, omega-3 vetzuren. Het Voedingcentrum adviseert daarom één of twee keer per week vette vis te eten en met deze overheerlijke soep moet dat geen probleem zijn!

Ingrediënten
600 gram witlof
3 aardappels
1 teen knoflook
2 uien
1 bakje tuinkers
60 gram gerookte paling
10 gram suiker
Zout
Peper
750 ml water
30 gram Boter
2 kippenbouillonblokjes
1 dl room

Bereidingswijze
Snijd de witlof in dunne reepjes. Maak de ui schoon en snijd deze in grove stukken. Snij de knoflook fijn. Schil de aardappels en snij ze in blokjes.

Verhit de boter in de pan en fruit hierin de ui, knoflook en witlof aan. Roer vier tot vijf minuten goed door, zodat het niet verkleurd. Voeg het water en de twee bouillonblokjes toe. Gooi nu de aardappels erbij en laat het geheel ongeveer twintig minuten koken.

Pureer het geheel en breng vervolgens opnieuw aan de kook. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper. Mocht de soep iets te dik zijn, voeg dan een beetje water toe.

Snij de paling in mooie, fijne reepjes. Knip de tuinkers. Mix de paling en de tuinkers door elkaar. Schep de soep in de kommen. Voeg per kom een eetlepel van het paling/tuinkersmengsel toe.

Bron: Germ Postma / Broodjesbalie.nl

Ook interessant