Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Witlofsalade met gerookte kip, radijs en gebakken krieltjes

witlofsalade1.png

Ingrediënten

300 g gerookte kipfilet – 15 g pijnboompitten – 1 duopak krielaardappelen (700 g) – 2 el olie + 10 g boter – 600 g witlof – 1/2 bosje radijs – 2 appels – 2 el halvanaise – 4 el yoghurt (Total 0% vet) – 1 tl mosterd – zout en peper – 1 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

Verwarm de kipfilet 11/2 min. in een magnetronschaal in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet in reepjes. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met antiaanbaklaag lichtbruin en laat op keukenpapier afkoelen. Verhit de olie en de boter in een hapjes- of koekenpan en bak de krielaardappelen volgens de gebruiksaanwijzing. Halveer de struikjes witlof, verwijder de harde kernen en snijd de lof in reepjes. Snijd de radijs in plakjes. Schil de aardappels en snijd het vruchtvlees in stukjes. roer een sausje van halvanaise, yoghurt, mosterd en peper en zout. Schep in een kom de stukjes witlof, kipfilet, appel, radijs en het sausje door elkaar. Strooi de pijnboompitten en de bieslook erover. Bestrooi de aardappels met zout.

Extra informatie

Bereidingstijd: 20-25 min.
Calorieën: 440
Streep-je-Slank vakjes: 44

Ook interessant