Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Winter wonder cupcakes

Lily’s cupcakes blijft ons verrassen! Nu is er een kookboek uitgebracht, met de heerlijkste recepten.

Wanneer de eerste herfstblaadjes vallen, kijken Lily en haar vriendinnen uit naar deze lekkere cupcake met wortel, noten en een kruidige topping van speculaas. Het voelt een beetje gezond door de wortel en het voelt een beetje als vroeger toen je van je moeder thee met een speculaasje kreeg. Staat garant voor een topavond!

Ingrediënten
voor ca. 20 grote cupcakes
240 g boter, op kamertemperatuur
300 g lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
300 g patentbloem
5 theelepels speculaaskruiden
10 g bakpoeder
snuf zout
120 g walnoten
200 g geraspte worteltjes
topping:
250 g boter,
op kamertemperatuur
500 g poedersuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
2 theelepels melk

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Doe de boter, suiker en eieren op kamertemperatuur in een beslagkom.
Mix tot een egale massa.

Zeef de patentbloem met de speculaaskruiden, het bakpoeder en het zout en voeg dit aan de massa toe. Mix rustig door elkaar. Hak de walnoten fijn. Voeg de walnoten en geraspte worteltjes toe aan het beslag en mix dit in ruim 5 minuten mooi luchtig. Vul de cakevormpjes voor twee derde en plaats ze in het midden van de voorverwarmde oven.

Haal de cakejes er na 22 minuten uit en laat ze afkoelen. Doe intussen voor de topping de boter, de poedersuiker en de speculaaskruiden in een kom en mix tot een geheel. Voeg, zodra alles goed gemixt is, voorzichtig een paar lepels melk in een dun straaltje toe en klop tot een zachte, gladde maar stevige substantie.

Vul de spuitzak met de topping en spuit de afgekoelde cakejes op. Is het rond Sinterklaas, gebruik dan (verkruimelde) kruidnootjes als garnering.

Lily’s Cupcakes, pure verwennerij
Tompoes, appelflap, taart, het is allemaal zó 2010, cupcakes zijn helemaal nu. Angelie Kaag en Cecile Wijdenes hebben Lily’s Cupcakes in 2009 opgericht nadat ze na bezoeken aan New York en Londen verzot zijn geraakt op de vrolijke gebakjes en zagen wat een enorme hit cupcakes daar zijn. En nu is daar hun eerste kookboek: Lily’s Cupcakes, pure verwennerij.

Ook interessant