Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Winter budgetmenu

winter-budgetmenu.jpg

Een lekker menu hoeft niet duur te zijn! Culinair weblogster Janneke Philippi brengt ons “back to budget” met een weekmenu vol met heerlijke gerechten.

Malse stoofkarbonades, een rijke winterpasta, een winterse visschotel, een Hollandse gehaktbal en een verassende zuurkooltosti. Met dit budgetmenu kun je een week lang lekker eten met het hele gezin voor maar € 26,15.

Maandag: Stoofkarbonades met honing & spruitjes

Janneke: ‘Spruiten bevatten natuurlijke suikers. Door de mini-kooltjes te bakken karameliseren de suikers en worden ze heerlijk zoet.’

Ga naar het recept!

Dinsdag: Winterpasta met witte bonen

Janneke: ’Kaneel, witte bonen en blauwaderkaas maken deze stevige winterpasta lekker stoer!’

Woensdag: Visschotel met winterprei

Janneke:’Onder een krokant dakje aardappelpuree gaat romige prei met sappige vis schuil.’

Ga naar het recept!

Donderdag: Gehaktbal met snelle rode kool

Janneke: ’Deze snelle rode kool gaat vast favoriet worden: behalve een knapperige beet heeft de kool een heerlijke zoetzure smaak.’

Ga naar het recept!

Vrijdag: Zuurkooltosti met ham

Janneke: ’Op vrijdag doen we niet alleen budget en gezond maar ook extra makkelijk. Lekker om met een biertje erbij het weekend in te luiden!’

Ga naar het recept!

Boodschappenlijst

Aardappels, groente en fruit
2 kilo vastkokende aardappelen
1,5 kilo kruimige aardappelen
500 g spruiten
750 g prei
1/2 rodekool (ca. 800 g)
500 g zuurkool
rucola

Vlees en gevogelte
4 ribkarbonades
4 gehaktballen

Kaas en vleeswaren
100 g fourme d’ambert (blauwaderkaas)
150 g verse roomkaas met kruiden
4 plakken jongbelegen kaas
4 plakken achterham

Brood
1 klein ongesneden volkoren brood

Pasta en rijst
500 g (volkoren) penne

Conserven ed.
2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
1 pot witte bonen (330 g)

Dranken
150 ml appelsap

Diepvries
500 g zalmfilet en/of kabeljauwfilet

Uit de voorraadkast (check!)
olijfolie
boter
2 uien
2 el honing
1/2 tl gemalen kaneel
1 tl venkelzaad of karwijzaad
2 el witte wijnazijn
1 el suiker
4 el mosterd

TOTAAL: € 26,15*

*Genoemde prijs is exclusief ingrediënten uit de voorraadkast

Ook interessant