Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wildplukken in Nederland

wildplukken-in-nederland.jpg

De natuur doet ons goed; al is het een ontspannende boswandeling of het eten van de vruchten en noten die er groeien.

Helaas zijn deze natuurlijke producten in supermarkten vaak veel te duur. Bessen, walnoten of kruiden. Je betaalt er een fortuin aan als je dit elke keer wilt kopen. Dankzij de wildplukwijzer kun je nu gratis genieten van al het lekkers wat de natuur te bieden heeft.

Stippel je route uit
Wil jij precies de plekjes weten waar je lekkere vruchtjes kunt vinden? Check dan eens de wildplukwijzer. Deze wijzer geeft op een kaart aan waar je het beste terecht kunt voor producten die rechtstreeks uit de natuur komen. Wat dacht je van aardbeien in Lelystad of hazelnoten in Amsterdam? Ontdek wat voor lekkers er allemaal bij jou in de buurt te vinden is. Aangezien niet alle vruchten elk seizoen te plukken zijn, heb je hier ook nog een speciale functie voor. Maak jouw selectie per seizoen. Ben je op pad maar weet je de weg niet meer? Download de mobiele app, zodat je het nog even kunt checken.

Ik ga plukken en ik neem mee…
Het is super leuk om met je kinderen het wilde land in te duiken en op zoektocht te gaan naar lekkers. Echter moet je wel overal op voorbereid zijn; in dat beboste landschap liggen boomstronken op de loer om de kleintjes te laten struikelen en teken willen zich graag vastklampen in hun huid. Met het volgende pakket ben je overal op voorbereid en hoef je niet met zware tassen te sjouwen:

– Flesjes water
– Graanrepen: veel energie in een compact jasje.
– Fototoestel: probeer de spelende kids eens vast te leggen met je telefoon. Je hoeft geen enorme camera mee te nemen, maar hebt toch leuke kiekjes om je fotoalbums mee vol te plakken.
– Picknickkleed: een kleed hoeft helemaal niet veel ruimte in te nemen. Wat dacht je van een wegwerptafelkleed? Het is 100% afbreekbaar en het kan aan het einde van de dag zo de prullenbak in.

– EHBO-kit: pleisters, tekenpen, paracetamol, jodium of ontsmetter en een kleine verpakking zonnebrandcrème. Wees overal op voorbereid!

Verwerk die oogst!

Heb je manden vol noten en vruchten geraapt en geplukt, maar weet je niet wat je met al die oogst moet doen? Probeer dan eens een lekkere jam te maken of noten te roosteren. Weer eens wat spannender dan recht uit het vuistje.

Ook interessant