Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Welke ijsjes zijn het beste voor je?

gezond-ijs1-jpg.jpg

Wat is er heerlijker dan een koel ijsje op een warme dag? Maar wist je dat zo’n lekker ijsje al gauw evenveel calorieën bevat als een dubbele boterham met kaas? Margriet.nl geeft je tips om ook in de zomer bewuste keuzes te maken!

Room, water of yoghurtijs
Hoewel een roomijsje op z’n tijd heerlijk is, kun je toch beter voor een waterijsje kiezen. Roomijs bevat veel vet en calorieën. In waterijs zit suiker, maar lang niet zoveel calorieën als in roomijs. En heb je wel eens van yoghurtijs gehoord? Net zo’n volle smaak als roomijs, maar een stuk minder vet! Combineer het met wat fruit en je hebt een heerlijk dessert.

 

Zelf ijsjes maken
IJs kan ook heel gezond zijn! Maak zelf eens ijs op basis van gepureerd fruit, yoghurt of limonade. Vul de ijsvormpjes, zet ze in de vriezer en na een paar uur zijn je ijsjes klaar. Zo weet je precies wat je eet en krijg je ook nog eens veel vitamines binnen!

Het meest verantwoorde ijsje
Ben je ook zo gek op ijsjes en wil je ze liever niet laten staan? Margriet.nl zet de drie meest verantwoorde ijsjes op een rij. Er is niets mis met af en toe genieten!

Raket. Misschien wel het meest bekende ijsje. En met maar 40 calorieën ook nog eens de slankste! Wist je trouwens dat de raket dit jaar 50 jaar bestaat?

– Festini peer. Dit ijsje bevat iets meer calorieën als de raket, maar is met 50 calorieën nog steeds een gezonde keuze.

Split. Ben je gek op romig ijs, maar wil je aan de slanke lijn denken? Neem dan een split. Met maar 65 calorieen is dit een goede nummer drie.

Het minst verantwoorde ijsje

 

Cornetto king cone. Dit ijsje bevat met 360 calorieën net zoveel calorieën als 6 (!) glazen cola.

 

Magnum Almond. Dit lekker romige ijsje van magnum bevat evenveel calorieën als een ham-kaas croissant.

 

Cornetto Enigma. Dit lekker zomerse ijsje bevat per portie net zoveel calorieën als een frikandel.

Ga naar Stepaday.nl, gezond op gewicht. Er zijn al 23.000 mensen op weg naar hun ideale gewicht!

Meer handige tips? Kijk op Stepaday! Hier vind je interessante artikelen over gezond leven én alles over afvallen op een gezonde manier.

Ook interessant