Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Welke ijsjes zijn goed voor de slanke lijn?

ijsjes-goed-voor-de-lijn.png

IJs is onlosmakelijk verbonden met de zomer. Maar wat is nu een goede keus als je op je gewicht wilt letten? En hoe maak je zelf lekkere, verantwoorde ijsjes?

Er gaat niks boven waterijs. Verfrissend en lekker weinig calorieën. Maar er zijn meer slanke ijsvariaties onder de zon. Kies bijvoorbeeld eens voor yoghurtijs, of voor sorbetijs (dat is gemaakt op waterbasis, maar soms wordt er een beetje room aan toegevoegd). Zo kun je toch naar je favoriete Italiaan, zonder schuldgevoelens.

Alle calorieën op een rij

Waterijs: 50 calorieën per ijsje
Sorbetijs: 91 calorieën per twee bolletjes
Yoghurtijs: 133 calorieën per twee bolletjes
Roomijs en softijs: 218 calorieën per twee bolletjes

Trouwens: je kunt natuurlijk ook heel makkelijk op andere dingen calorieën ‘besparen’. Kies voor een bekertje in plaats van een hoorntje van koek, laat de slagroom achterwege en neem een bolletje minder.

Zelfmaakrecepten

Thuis kun je ook makkelijk zelf ijsjes maken. Koop een houder voor ijsjes en ga aan de slag met je favoriete smaken. Je maakt ijsjes van aangelengde limonadesiroop, van (vruchten)yoghurt, fruitpuree, vruchtensap, of een combinatie van dit alles. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Recept: Zomerfruitcooler

Echt wat speciaals maken voor een warme dag? Verras jezelf en iemand anders op deze fruitcooler. In een kwartier klaar en het beste van twee werelden: fruit én ijs! Dit feestelijke recept is voor twee personen en levert slechts 155 calorieën per persoon.

Ingrediënten
75 gram frambozen
100 gram aardbeien
100 gram rode bessen, bosbessen of blauwe bessen
1 dl druivensap
2 bolletjes bosvruchtensorbetijs
1 eetlepel honing
4 ijsklontjes

Zo maak je het!
Was het fruit, houd twee trosjes bessen of twee aardbeien achter voor garnering. Verwijder van de rest van het fruit kroontjes en takjes. Pureer het fruit met het druivensap, het ijs en de honing in de keukenmachine of met een (staaf)mixer tot een glad mengsel. Schenk dit in twee mooie glazen. Doe er wat ijsklontjes in en garneer met het achtergehouden fruit.

Bron: Voedingscentrum

Ook interessant