Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weetjes over kokoswater

kokoswater.jpg

Je kunt er allerlei lekkere drankjes mee maken, maar de gezonde drank is au naturel ook heerlijk.
 

kokoswater

Hét nieuwste healthy drankje is deze zomer kokoswater. Het water uit de kokosnoot is een beetje troebel van kleur en smaakt heel lichtfris naar kokos. Je kunt er allerlei lekkere drankjes mee maken, maar de gezonde drank is au naturel ook heerlijk.

Waarom kokoswater zo gezond is? Het is enorm rijk aan kalium, dat samenwerkt met natrium in de regulering van de vochthuishouding van het lichaam. Kalium levert een belangrijke bijdrage in de energievoorziening aan de spieren en helpt bij het in balans houden van je bloeddruk.

Weetjes over kokoswater:

– Kokoswater kan je helpen om langer jong te blijven doordat het cytokinen bevat, een hormoon dat veroudering van de cellen tegengaat.
– ‘Coconut’ verwijst naar het Portugese woord ‘coco’ dat de omschrijving is van het gezicht van een aapje waar de kokosnoot op lijkt.
– Aangezien kokoswater bijna identiek is aan het menselijke bloedplasma, werd het tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt als infuus en om wondjes te ontsmetten.
– In Thailand hebben heel veel mensen de overstromingen door de tsunami overleefd door het drinken van kokoswater. Dit heeft hen tevens beschermd tegen allerlei ziekten omdat het kokoswater steriel is en zoveel goede voedingsstoffen bevat.

Bron: kokoswater.nl

Recept voor tropische sinaasappel-mangosmoothie

Halveer de sinaasappel en pers hem uit. Schil de mango, verwijder de pit en snijd deze in stukjes. Doe alle ingrediënten samen in een blender en blend tot een romige smoothie. Lekker met ijsklontjes.

Je hebt nodig voor 2 glazen:
* 1 sinaasappel
* 1 rijpe mango
* 200ml kokosmelk
* 200ml water

Koop het boek 100% Suikervrij drinken van Carola van Bemmelen & Sharon Numan voor € 19,99 via Bol.com. Lees meer over sugarchallenges op Sugarchallenge.nl.

suikervrij

Ook interessant