Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 41 vrijdag – Mexicaanse kippensoep

soep.jpg


HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 430 kcal p.p.)

 

Categorie: gevogelte

Keuken: Mexicaans

 

2 el zonnebloemolie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, fijngehakt

1,5 l kippenbouillon

300 g kipfilet

1 pak gezeefde tomaten (500 g)

1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld

1 blikje maïs (200 g), uitgelekt

1 kleine courgette, in blokjes

2 el muntblaadjes, fijngehakt

100 g tortillachips, voor erbij

 

Verhit in een soeppan de olie. Fruit de ui en de knoflook. Schenk de bouillon erbij en voeg de kip toe. Kook de kipfilet in 12 min. zachtjes gaar. Neem de kip uit de pan. Voeg de gezeefde tomaten, de bonen, de maïs en de courgette toe en verwarm de soep nog 5 min. Verdeel intussen de kipfilet in stukjes. Doe ook de kip terug in de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen. Bestrooi met de munt en serveer met de tortillachips.

 

Tip Geef er nog een schaaltje tomatensalsa bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook interessant