Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 41 dinsdag – Ovenpasta met biologische pompoen

pompoenovenschaal.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. + 25 ovenmin. (ca. 690 kcal p.p.)

 

Categorie: vlees

Keuken: Italiaans/Hollands

 

300 g biologische volkoren penne rigate (pak 500 g)

1 pompoen (AH puur&eerlijk biologisch)

1 ui, gesnipperd (AH puur&eerlijk biologisch)

200 g gerookte spekreepjes (duopak, AH puur&eerlijk biologisch)

3 el olijfolie

2 tl gedroogde salie

400 g tomaten blokjes (blik)

150 g gemalen oude kaas 48+

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta beetgaar. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de helften in parten, schil ze en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekreepjes 5 min.

op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. mee. Voeg de pompoen toe

en bak 3 min. mee. Doe de tomaten-blokjes met vocht en de salie er bij en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pompoen met de penne en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin.

 

Bereidingstip: U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm

in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

 

 

Tekst bij packshot:

 

Deze biologische pompoen wordt verbouwd zonder toevoeging

van chemische bestrijdingsmiddelen, schillen hoeft dus

niet! Maar wel even wassen voor gebruik.

Ook interessant