Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 40 vrijdag – Hollandse komijnekaasfondue

weekmenu40vrijdag.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 850 kcal p.p.)

 

Categorie: vegetarisch

Keuken: Hollands

 

700 g krieltjes (koelvers)

150 g champignons, in kwarten

600 g jonge komijnekaas

1 el maïzena

1 teen knoflook, gehalveerd

300 ml droge witte wijn

1 el citroensap

4 stengels bleekselderij, geschild

100 g (half)zongedroogde tomaatjes

1 stokbrood, in plakjes

– fonduepan (caquelon)

 

Kook in ruim water met zout de krieltjes in 10 min. gaar. Kook in een bodem water de champignons 5 min. Rasp de kaas. Los de maïzena op in 2 el wijn. Wrijf de fonduepan in met het snijvlak van de knoflook. Schenk de rest van de wijn in de fonduepan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en roer de kaas in kleine porties erdoor. Blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Roer het maïzenamengsel door en meng met het citroensap door de fondue. Verwarm nog 2-3 min. tot een gladde, gebonden fondue. Voeg peper naar smaak toe. Zet de kaasfondue (evt. op een rechaud) op tafel. Serveer met de krieltjes, de champignons, de bleekselderij, de tomaatjes en het stokbrood om te dippen.

 

Kidstip Maak voor de kinderen een eigen fonduepannetje en vervang de wijn door appelsap.

 

 

Tip van de Week

 

 

Fonduepan schoonmaken

 

Heerlijk… kaasfondue! Maar het schoonmaken van de pan wil nog weleens ellende zijn.

Haal de overtollige kaas uit de pan en zet de pan een nacht in koud water met een

flinke scheut afwasmiddel erbij of een vaatwasblokje. De volgende dag kan je de pan zo uitspoelen.

Ook interessant