Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 40 Maandag – Spinazie-gehaktschotel met mozzarella

week40maandag.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 450 kcal p.p.)

 

Categorie: vlees

Keuken: Hollands/Italiaans

 

1 pak Iglo Field Fresh bladspinazie (450 g)

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

300 g rundergehakt

250 g cherrytomaten, gehalveerd

700 g aardappelschijfjes (koelvers)

1 bol mozzarella (125 g), in plakjes

1 tl gedroogde oregano

– ingevette ovenschaal (inhoud 1,5 l)

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Ontdooi de bladspinazie in de magnetron (ca. 6 min. op 750W) of in een pan (ca. 14 min. op een zacht vuurtje). Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak 2/3 van de tomaatjes 2 min. mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het gehakt in de ovenschaal. Laat de spinazie goed uitlekken en verdeel over het gehakt. Dek af met de aardappelschijfjes. Leg er de mozzarella met de resterende tomaatjes op. Bestrooi met de oregano. Bak de spinazieschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar.

Ook interessant