Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 40 dinsdag – Zalmfilet met snijbonenrisotto

weekmenu40dinsdag.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 665 kcal p.p.)

 

Categorie: vis

Keuken: Italiaans

 

60 g roomboter

1 sjalot, fijngesnipperd

300 g risotto

100 ml droge witte wijn

750 ml visbouillon

300 g snijbonen (diepvries)

4 zalmfilets met huid

25 g rucola

 

Smelt in een hapjespan 20 g boter. Fruit de sjalot. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Voeg na 10 min. de snijbonen toe. Neem de risotto van het vuur en roer 20 g boter met zout en peper naar smaak door de rijst. Laat de risotto 5 min. afgedekt rusten. Smelt in een koekenpan de resterende 20 g boter. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze op de huid 4 min. Keer de zalm en bak nog 1-2 min. tot de zalm van binnen rosé of naar wens gaar is. Schep de risotto in 4 diepe borden. Garneer met de rucola en leg er de zalmfilet bij. Lekker met een partje citroen.

 

Tip Op de huid gebakken zalm heeft een knapperig korstje. U kunt ook zalmfilet zonder huid nemen.

Ook interessant