Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 39 dinsdag – Bourgondische gehaktschotel

week-38-dins.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 575 kcal p.p.)

 

Categorie: vlees

Keuken: Frans

 

1 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, geperst

500 g gehakt half om half

250 g champignons, in plakjes

1 blikje tomatenpuree

125 ml vleesbouillon of rode wijn

3 el zilveruitjes

1 el rozemarijnnaaldjes

700 g aardappelschijfjes (koelvers)

25 g kruidenboter

ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak de champignons 4 min. mee. Schep de tomatenpuree door het gehakt en bak nog 1 min. Schenk de bouillon of wijn in de pan en voeg de zilveruitjes met de rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Bak nog 2 min. en schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Dek de schaal af met de aardappelschijfjes. Verdeel er de kruidenboter in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse bladsalade.

 

Ook interessant