Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 38 vrijdag – Mediterraan spinazietaartje

week-38-vr.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 485 kcal p.p.)

 

Categorie: Mediterraan

Keuken: Frans

 

8 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid

4 el olijfolie

600 g verse spinazie, gewassen

8 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes

100 g feta

4 eieren

150 g Griekse yoghurt

100 g slamelange naar keuze

1 el balsamicoazijn

4 eenpersoonsquichevormen (12-14 cm ø), ingevet

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed de vormen met de plakjes deeg. Vouw of rol overhangend deeg terug. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de reepjes tomaat toe en schep de spinazie op de deegbodems. Verkruimel de feta boven de taartjes. Klop de eieren los met de yoghurt en zout en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de spinazie. Bak de spinazietaartjes in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Maak de salade aan met de resterende 2 el olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Zet de taartjes op 4 borden en schep er de salade bij.

 

 

 

Tip van de week

 

 

Champignon weetjes

 

• Maak champignons schoon met een kwastje.

  • Snijd een plakje af van de stam van de paddenstoel.

• Bedruppel de champignons voor het bakken met een

beetje citroensap om verschrompelen te voorkomen.

• Bewaar champignons in de koelkast en dek ze af met

plastic folie om uitdroging te voorkomen.

• Sluit ze niet helemaal af. Champignons moeten ‘ademen’.

Ook interessant