Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 38 maandag – Pestospaghetti met vis

weekmenu-28-ma.jpg

Maandag – Pestospaghetti met vis

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

20 MIN. + 15 OVENMIN. (ca. 695 kcal p.p.)

 

Categorie: vis

Keuken: Italiaans

 

400 g schelvisfilet, in 4 stukken

4 plakken parmaham

4 el olijfolie

1 tl gedroogde oregano

300 g spaghetti

400 g cherrytomaten, gehalveerd

75 g rode pesto

125 ml slagroom

bakplaat bekleed met bakpapier

4 cocktailprikkers

 

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Wikkel de visfilet in de ham en zet vast met een prikker. Leg de vis de bakplaat, besprenkel met 2 el olie en bestrooi met de oregano en peper naar smaak. Bak de vis in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de cherrytomaten 4 min. Schep de pesto en de slagroom erdoor en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Giet de spaghetti af en meng door de pestosaus. Voeg peper naar smaak toe. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Leg er de vis bij.

 

Tip Lekker met een frisse salade.

 

Ook interessant