Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 26 Donderdag – Mediterrane bulgursalade met pistache

26_do-bulgursalade_web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 585 kcal p.p.)
Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan

275 g bulgur
4 tomaten
1/2 komkommer
1 rode ui, gesnipperd
75 g zwarte olijven zonder pit
50 g ongezouten gepelde pistachenoten, grofgehakt
5 el olijfolie extra vierge
1 bosje platte peterselie, grofgehakt
150 g feta, grofverkruimeld
1 citroen, in partjes

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in kwarten. verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder met een theelepeltje de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in blokjes. Spreid de bulgur op een schaal uit en laat 5 min. afkoelen. Schep er de tomaat, komkommer, ui, olijven, noten en olijfolie door. Bestrooi met de peterselie, feta en zout en peper naar smaak en schep de salade goed om. Serveer met de partjes citroen.

Ook interessant