Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Weekmenu 22 Vrijdag – Venkelpasta met kipschnitzel

22-vr-venkelpasta-schnitzel-web.jpg

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 795 kcal p.p.)

 

Categorie: gevogelte

Keuken: Italiaans

 

350 g spaghetti

5 el olijfolie

2 tenen knoflook, fijngehakt

600 g venkel, in reepjes

4 kipschnitzels (ongepaneerd)

125 ml droge witte wijn

200 g crème fraîche

2 tl kappertjes

 

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de venkelreepjes toe en bak in 5 min. beetgaar. Verhit intussen in een andere ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin en gaar. Schenk de wijn bij de venkel. Roer de crème fraîche erdoor. Giet de spaghetti af en meng met de venkel. Breng op smaak met de kappertjes, zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Leg er een kipschnitzel bij.

 

Tip Bestrooi de pasta met het fijngehakte venkelgroen!

Ook interessant