Weekmenu 22 Vrijdag – Venkelpasta met kipschnitzel
Redactie Margriet | 19 mei 2014
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 795 kcal p.p.)
Categorie: gevogelte
Keuken: Italiaans
350 g spaghetti
5 el olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
600 g venkel, in reepjes
4 kipschnitzels (ongepaneerd)
125 ml droge witte wijn
200 g crème fraîche
2 tl kappertjes
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Fruit de knoflook. Voeg de venkelreepjes toe en bak in 5 min. beetgaar. Verhit intussen in een andere ruime koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin en gaar. Schenk de wijn bij de venkel. Roer de crème fraîche erdoor. Giet de spaghetti af en meng met de venkel. Breng op smaak met de kappertjes, zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Leg er een kipschnitzel bij.
Tip Bestrooi de pasta met het fijngehakte venkelgroen!