Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Voor de weekend-borrel: sticky chickenwings

kip.jpg

Heerlijk om te delen: stickey chicken wings op een plank. Ideaal voor een heerlijke borrel óf bij het diner! Voor de hele familie!

Sticky chickenwings met mosterddip (6 stuks), dit heb je nodig:

450 g kippenvleugeltjes
100 g bruine basterdsuiker
1½ el pittige mosterd
125 ml wittewijnazijn
1 el honing
1 el sojasaus
1 blikje tomatenpuree (inh. 70 g)
versgemalen peper, zout
voor de dip
1 tl mosterd
2 el citroensap
1 tl olijfolie
10 takjes platte peterselie, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de kippenvleugeltjes op een ingevette bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 30 min. bruin. Keer ze halverwege. Meng de rest van de ingrediënten in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat inkoken tot een dikke glanzende saus. Neem de kip uit de oven, giet het vet af en bestrooi de vleugeltjes met peper en zout. Temper de oven naar 180 °C. Bestrijk de kip met de helft van de saus en bak 10-15 min.. Keer de vleugeltjes dan, bestrijk ze met de rest van de saus en bak ze nog 10-15 min.. Meng intussen voor de dip de mosterd, het citroensap, de olie en de peterselie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de dip.
Bereidingstijd: ± 1 uur (incl. oventijd)

productie: colette beyne. styling: daniëlle verheul. fotografie: renée frinking. bereiding: jacqueline pietrowski. receptuur: dosia brewer

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Ook interessant