Eten

Week 52 Donderdag – Wilde spinaziestamppot met spekjes

52-do-spinaziestamppot-web.png

Wilde spinaziestamppot met spekjes Categorie: vlees
Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
30 MIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Categorie: vlees
Keuken: Hollands

 

 

Ingrediënten:
1,5 kg kruimige aardappelen
3 el olijfolie
900 g wilde spinazie
250 g gerookte spekblokjes
3 el ketjap manis
1 rode ui, fijngesnipperd
50 g walnoten, grof gehakt

 

 

 

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een wok 2 el olijfolie. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Verhit in een koekenpan de laatste el olie. Bak de spekblokjes in 3 min. knapperig uit. Voeg de ketjap toe en warm 2 min. mee. Schep de rode ui erdoor. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge stamppot Schep er de spinazie en spekjes door. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot op 4 borden en strooi er de walnoten over.

Ook interessant