Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 51 Vrijdag – Penne pesto met tonijn

51-vr-pasta-pesto-tonijn-we.png

Penne pesto met tonijn Categorie: vis
Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 630 kcal p.p.)

Categorie: vis
Keuken: Italiaans

Ingrediënten:
300 g penne
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 g rode pesto
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 blikjes tonijn in water (à 185 g), uitgelekt en in stukjes
125 g crème fraîche
1 bos platte peterselie

 

 

Bereidingswijze:
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui met de knoflook. Schep er de pesto en de tomatenblokjes door. Voeg tenslotte voorzichtig de tonijn toe. Verwarm de saus 5 min. zachtjes. Meng de crème fraîche erdoor. Giet de pasta af en schep met de peterselie door de tomatensaus. Breng op smaak met peper. Lekker met een salade van rucola en zwarte olijven.

Ook interessant