Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Week 51 Maandag – Rood uientaartje met ricotta

51-ma-rode-uitaartjes-web.png

Rood uientaartje met ricotta. Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan

HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
20 MIN. + 30 OVENMIN. (ca. 725 kcal p.p.)

Categorie: vegetarisch
Keuken: Mediterraan

 

 

 

 

 

Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg
3 el olijfolie
600 g rode ui, in ringen
4 eieren
250 g ricotta
50 g parmezaanse kaas, geraspt
2 tl gedroogde tijm
200 g ijsbergsla
3 el yoghurt sladressing
4 ingevette taartvormpjes (15 cm ø)

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vormpjes met het deeg. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de uien 3 min. Klop intussen de eieren los met de ricotta, parmezaanse kaas, tijm en zout en peper naar smaak. Verdeel de uiringen over de deegbodems. Schenk er het ei-ricottamengsel op. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Meng de sla met de dressing en peper naar smaak. Serveer de salade erbij.

Ook interessant