Week 49 Vrijdag – Preirisotto met zalm HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN 25 MIN. (ca. 590 kcal p.p.)
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN. (ca. 590 kcal p.p.)
Categorie: vis
Keuken: Italiaans
2 el olijfolie
1 sjalot, gesnipperd
2 preien, in ringen
300 g risotto
100 ml droge witte wijn
1 l visbouillon
2 blikjes zalm (à 213 g), uitgelekt
150 ml kookroom
3 el basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de sjalot. Bak de prei 1 min. mee. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst zo in 15-20 min. gaar. Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Voeg de kookroom met de zalm toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper. Schep de risotto in 4 diepe borden en bestrooi met de basilicumblaadjes.
Variatietip Neem ook eens 200 g gerookte zalmsnippers.