Dit vegetarische gerecht is gegarandeerd een succes en staat binnen 25 minuten op tafel. Als je het extra lekker wilt maken, kun je ook nog wat knoflook toevoegen.
Wat heb je nodig?
300 g witte rijst
4 el olie
2 uien, gesnipperd
250 g champignons, in plakjes
4 tomaten, in stukjes
250 g vegetarische balletjes
2 el peterselie of koriander, fijngehakt
Zo maak je het!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar. Verhit in een wok 2 el olie. Fruit de ui 1 min. Bak de champignons 3 min. mee. Schep de tomaat erdoor en bak nog 4 min. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de balletjes in 4 min. warm. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst door de groenten en bak 2-3 min. mee. Breng op smaak met de peterselie, zout en peper. Verdeel de rijst over 4 borden. Leg er de gehaktballetjes bij.